Proiecte eTwinning

„Future Water Heroes” – Proiect eTwinning
Am finalizat un alt proiect eTwinning, proiect la care au participat copiii grupei mijlocii A sub îndrumarea cadrelor didactice Blede Laura și Pircea Monica. Preșcolarii implicați au avut ca parteneri copii de aceeași vârstă din alte unități școlare din România dar și din Turcia și Lituania.
Activitățile desfășurate au avut ca scop conștientizarea importanței apei pentru viața omului și formarea unui comportament de ecologie a apei. Proiectul s-a desfășurat cu succes pe o perioadă de 4 luni, în perioada februarie – mai 2023.

„I know my city” – Proiect eTwinning
Anul școlar 2022-2023 a fost debutul proiectelor eTwinning în unitatea noastră.
Primul proiect, „I know my city” a coincis cu anul în care orașul nostru este Capitală Europeană și a adus mai multă valoarea vieții culturale ale preșcolarilor implicați.
La acest proiect au participat preșcolarii grupelor mijlocii A și mari B sub îndrumarea cadrelor didactice de la grupă: Blede Laura, Pircea Monica. Șincari Ana Maria și Vânău Cristina. Alături de ei au fost preșcolari din alte 6 țări: Turcia, Lituania, Macedonia, Bulgaria, Letonia, Spania dar și preșcolari din alte 5 județe ale țării: Bistrița, Cluj Napoca, Slatina, Ploiești și Huși.
Proiectul, destinat doar copiilor de grădiniță, a urmărit ca fiecare copil să cunoască numele orașului în care locuiește, să-l poată localiza pe hartă și să cunoască cele mai importante obiective turistice din oraș. Toate acestea au fost învățate prin jocuri interactive, activități extrașcolare și instrumente TIC.
Ca o completare a informațiilor despre orașul Timișoara, au venit informații despre orașele partenerilor, orașe pe care cei mici le-au descoperit cu drag.

X